Peuteropvang

Prettig voorbereiden op de grote stap

Peuteropvang De Loft is een nieuw peutercentrum, gevestigd in Kindcentrum De Loft. Het mooie, lichte lokaal is direct naast de ingang gelegen en kenmerkt zich door een rustige kleurstelling en inrichting. Uiteraard ontbreekt een eigen speelruimte buiten niet.

De peuteropvang heeft een vernieuwende werkwijze. De peuters spelen namelijk al veel samen met de kleuters.

Ook ruimtes worden gedeeld. Samen met de basisschool en de BSO De Loft werken we voortdurend aan een mooi kindcentrum in Sittard.

Actief spelen en ontdekken

Binnen de peuteropvang wordt gewerkt met voor- en vroegschoolse educatie (VVE) methode Uk & Puk.

Uk & Puk is een uniek totaalprogramma voor kindercentra, met kinderen van 0 tot 4 jaar. Door actief bezig te zijn en lekker te spelen, ontwikkelen baby’s, dreumesen en peuters zich breder en sneller. Uk & Puk is niet moeilijk, maar wel doordacht.

Bij Uk & Puk draait het niet om lesjes geven en leren, maar om vrolijk spelen en ontdekken. Door het spel op de juiste manier aan te moedigen, doen baby’s, dreumesen en peuters nieuwe vaardigheden op en maken ze op natuurlijke wijze een brede ontwikkeling door.

Over Puk

De vrolijk gekleurde Puk, met zijn rugzak met pyjama, is een echt speelkameraadje. Hij maakt dezelfde dagelijkse dingen mee als de kinderen en leeft in een herkenbare wereld. Puk betrekt de kinderen bij de activiteiten. Hij ‘praat’ met hen en lokt zo op een veilige manier interactie uit.

Actief en speels leren

De activiteiten stimuleren de spraak- en taalvaardigheid, sociaal-emotionele vaardigheden, motorische en zintuiglijke vaardigheden en geven de eerste rekenprikkels. Dit alles gaat heel geleidelijk op een speelse manier.

Doorlopende leerlijn

Uk & Puk werkt doelgericht aan de doorgaande ontwikkelingslijnen voor kinderen van 0 tot 4 jaar en legt daarmee een stevige basis voor het basisonderwijs. Met Uk & Puk doen kinderen al spelenderwijs nieuwe vaardigheden op en maken ze een brede ontwikkeling door. Ze groeien als vanzelf toe naar groep 1.

Openingstijden

De peuteropvang is tijdens schoolweken geopend van maandag- t/m donderdagochtend van 8.30 tot 12.30 uur

Aanmelden

Spreekt de peuteropvang  je aan en wil je meer weten over de mogelijkheden, neem dan contact met ons op

Je wil kennismaken met ons kindcentrum

Geef ons alvast zoveel mogelijk informatie​. We nemen zo vlug mogelijk contact met je op.

Contact Form - Inschrijven