Onderzoekend en ontdekkend leren

De wereld en alle mogelijkheden van het leven ontdekken past bij het van nature nieuwsgierige kind. Wat wij als onderwijs en opvangprofessionals slecht hoeven te doen is het creëren van situaties die kinderen nieuwsgierig maken waardoor ze op ontdekking gaan hoe iets werkt of waarom iets is zoals het is.

We zijn ons elke dag opnieuw bewust van het feit dat de wereld voor kinderen nog een groot speelveld is. We maken ze nieuwsgierig door het aanbieden van boeken, van materialen, met opdrachten en met situaties die nieuw zijn of waarvan ze het bestaan wel kennen maar nooit zelf hebben waargenomen. We richten ons gebouw en de lokalen in met meubilair en materialen om nieuwe dingen te ontdekken en te leren tijdens de lessen op school. De medewerkers van de opvang verbreden dit voor de kinderen die hiervan gebruik maken.

De loft maakt volop gebruik van de mogelijkheden die onze stichtingen bieden om ons aanbod uit te breiden of om kinderen simpelweg kennis te laten maken met nieuwe mogelijkheden.

Meer lezen over de uitvoering van de strategische thema’s

Duurzamer en groener met CNME De Rollen

CNME De Rollen is de organisatie die mensen wil inspireren om bij te dragen …

Scholing en instructies van kwaliteit

Het jonge brein van de kinderen ontwikkelt zich in stappen, dat naarmate ze ouder …

Opdrachten van een hogere complexiteit

In elk leerjaar kom je kinderen tegen die de aangeboden leerstof snel doorzien en …

Je wil kennismaken met ons kindcentrum

Geef ons alvast zoveel mogelijk informatie​. We nemen zo vlug mogelijk contact met je op.